UGRADNJA GASA

UGRADNJA PLINA – AUTO MEHANIKA – AUTO ELEKTRIKA – PUNJENJE KLIMA

Ugradnju i servisiranje plina i metana, kao i svih vrsta gasnih instalacija, možete obaviti u našem auto centru na adresi Maršala Tita bb, Banatski Brestovac – Pančevo.

U našem centru možete dobiti kompletnu ugradnju auto gasa u Vaš automobil po pristupačnim cenama.

Osoblje servisa ima više od dvadeset godina iskustva u poslovima ugradnje auto gasnih instalacija u vozila, te poseduje sertifikate za ugradnju i servisirnje auto gas uređajaLPGTECHAC Stag, Apolo Tech, Landi, Zavoli, Lovato, Baykan.

Takođe, u našem servisu možete dobiti uslugu ugradnje auto gasa u motore sa direktnim ubrizgavanjem: VW-Audi, Seat, Škoda sa FSI, TSI, i TFSI motorima.

Sve ugrađene komponente poseduju atest proizvođača koji je preduslov za dobijanje atesta koji izdaju nadležne službe.

Sve dodatne informacije možete dobiti u našem auto gas servisu na pomenutoj adresi ili na tel:
+381 (13) 625-224.

Zašto ugraditi auto gas?

Ekonomičnost
Kod izrade proračuna vodite računa da je potrošnja auto gasa otprilike 10% veća od potrošnje benzina. Ekonomičnost se ogleda u gotovo 50% manjoj ceni goriva, te nižim troškovima održavanja vozila.

Uticaj na motor
Auto gas
 zbog svojih karakteristika ima povoljan uticaj na motor: tiši i mirniji rad motora, vek trajanja motora povećava se za oko 35%, potpuno sagorevanje smeše gas-vazduh u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u izduvnim gasovima, veća trajnost ulja u motoru (duže vremena zadržava vlastite karakteristike, jer se ne razgrađuje s benzinom) ne dopušta stvaranje korozije koja nastaje prisustvom aditiva koji se dodaju benzinu radi poboljšanja njegovih osobina, udvostručuje se vek katalizatora i lambda sonde, čistiji izduvni gasovi…

Uticaj na prirodu
Zbog svojih karakteristika auto gas je gorivo koje je “najveći prijatelj” okoline. Vozila s pogonom na auto gas u odnosu na dizel motore ne ispuštaju dim, krute čestice i sumporne okside. U odnosu na benzinske motore ne ispuštaju olovo, proizvode manje ugljen dioksida i nerazgradivih ugljikovodika.

Prednosti ugradnje auto gasa:

– dvostruko jeftinija vožnja
– duži vek trajanja motora
– manje zagađenje okoline
– duži vek trajanja katalizatora i lambda sonde

Šta je potrebno znati prilikom prilikom odlučivanja o ugradnji auto gasa?
Auto gas oprema puno se koristi u Italiji, Holandiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Ukrajini, Indiji, a kod nas je u ekspanziji poslednjih 10 godina, iako je do devedesetih godina prošlog veka ugradnja bila u zamahu. Čin ugradnje auto gasa (ugradnje plina i metana) je ustvari adaptacija na opremi za doziranje benzina motoru. Vrši se na karburatorskim i ubrizgavajućim motorima automobila, skutera, čamaca i agregata. Najmanje promene u tom sistemu su kod KARBURATORSKIH motora i motora sa jednom električnom diznom (Single Point Injection), kod kojih se može reći da su beznačajne, pošto se gas dozira u vazduh, tj. smeša nastaje na istom mestu gde se i benzin dodaje u vazduh, tako da je usisna grana motora puna smeše goriva i vazduha. Kod ostalih načina ubrizgavanja, gde su dizne na kraju usisnog voda vazduha, odnosno gde se benzin ubrizgava u vazduh neposredno pre cilindra, promene su veće, a adekvatni uređaji imaju nešto višu cenu u odnsu na klasične venturi sisteme.

Оdržavanje auto gas sistema
Auto gas uređaj zahteva minimalno održavanje. Potrebno je svakih 10.000km izvršiti kontrolu instalacije, ili jednom godišnje ako se pređe manje kilometara. Na svakih 50-60.000km potrebno je servisiranje isparivača. Zbog nečistoće koja se nalazi u gasu, potrebno je na svakih 10.000km očistiti ili zameniti filter za gas koji se nalazi u elektroventilu za gas. Zamena nekog dela se vrši po potrebi, ali je to vrlo retko jer instalacija često nadživi motor.

Takođe vršimo opravke svih mehaničkih kvarova na vozilima, mali i veliki servis, popravku trapova, kao i kompjutersku dijagnostiku i očitavanje grešaka uz pomoć najsavremenijih kompjuterskih jedinica opremljenih poslednjim verzijama programa – BOSCH.

Pored ugradnje plina i metana, auto mehanike i elektrike, u našem auto centru BODA možete odratiti servis klime, tačnije punjenje i vakumiranje kompletnog sistema.

DSCI0004